Dossier

Multifunctionele apparaten voor gelaat en lichaam


Daar sta je dan. Je wil het aanbod van jouw schoonheidsinstituut uitbreiden met behandelingen met een apparaat maar ziet door de bomen het bos niet meer. Een apparaat is doorgaans synoniem met een substantiële investering en het ene is het ander niet. Voor welk apparaat kies je dan precies ? Wij bevroegen enkele schoonheidsspecialistes naar hun lieveling en het waarom. 

Geschreven door: Anja Van Der Borght

Marlebeau in Hasselt – endermologie® van LPG 

Denise Ramaekers, zaakvoerder van cosmedisch instituut Marlebeau in Hasselt, werkt al 25 jaar met endermologie® van LPG. Van engagement gesproken ! Zelf vindt ze het de logica zelve: “In 2019 hebben we het laatste nieuwe LPG-apparaat aangekocht”, vertelt Denise. “Om de vier à vijf jaar brengt LPG een nieuw endermologie®-toestel op de markt dat telkens nog meer programma’s en mogelijkheden biedt dan het voorgaande. In tegenstelling tot de meeste technieken op de markt, vormt LPG endermologie® een 100% natuurlijk alternatief. De mechanische stimulatie van cellen – endermologie® genaamd – maakt het mogelijk om de slapende cellulaire activiteit in het hart van onze huid opnieuw op gang te brengen en dit op een geheel natuurlijke en pijnloze manier. Zo kunnen we ontsierende tekenen op de huid zoals rimpels en sinaasappelhuid, … maar ook de verslapte huid en hardnekkige rondingen aanpakken. Vroeger werd LPG endermologie® vooral gebruikt om op cellulitis te werken en huidverslapping tegen te gaan. Intussen hebben wij een toestel aangekocht dat we zowel medisch als cosmetisch kunnen inzetten. Voor het medische gedeelte werken we samen met een kinesiste. Zij kan het toestel gebruiken ter ondersteuning van behandelingen van bijvoorbeeld fibromyalgie, zware benen, rugklachten, … LPG is zo innoverend. Eens je gewoon bent van met zo’n apparaat te werken, kan je het niet meer missen. We zijn een kwart eeuw geleden met het eerste toestel gestart en zijn door de jaren heen met LPG meegegroeid. Vandaag de dag bekomen we ook sneller resultaten dan vroeger. Na vier behandelingen van 20 minuten op bijvoorbeeld de buik merkt de consument al een verschil op vlak van love handles en dat werkt stimulerend en enthousiasmerend.” 

Waarom koos u voor LPG endermologie® ? 

D.R.: “ De technologie achter het apparaat was voor mij de doorslaggevende factor. Die is namelijk volledig wetenschappelijk onderbouwd. Er komt tegenwoordig zo veel uit en iedereen beweert dat zijn of haar toestel geweldig is maar LPG kan zijn resultaten staven met wetenschappelijk studies en dat vormt voor mij toch een meerwaarde.” 

Wat vind u zo geweldig aan LPG endermologie®? 

D.R. : “Het feit dat LPG met zijn apparaten blijft innoveren. Het bedrijf zoekt voortdurend naar nieuwe oplossingen. Zo beschikt het nieuwe apparaat over één klep en één rol in plaats van twee rollen waardoor de werking op negen vlakken tegelijk kan plaatsvinden. Ook op onze hectisch levensstijl, speelt LPG® endermologie in. Zo biedt het nieuwe toestel nu ook programma’s om te ontspannen, te detoxen, … Kortom, je kan zowat elke klant een behandeling op maat bieden.” 

Welke zijn de meest bijzondere resultaten die u boekt ? 

D.R. : “Wij werken vooral op cellulitis en huidverslapping omdat die behandelingen al snel echt zichtbare resultaten genereren. Een LPG-klant is trouwens ook een trouwe klant. Iedereen die een kuur doet bij ons gaat die ofwel goed onderhouden ofwel elke zomer herhalen. Gewoon omdat ze het zo goed vinden!” 

Wat zijn de reacties van de klanten ? 

D.R. : “De klanten zijn laaiend enthousiast. De behandelingen zijn trouwens helemaal niet zo pijnlijk meer als voorheen. Vroeger voelde je echt dat jouw huid gekneed werd. Maar doordat de frequentie nu voldoende hoog is tijdens de volledige behandeling (16 Hz voor esthetische doeleinden) is de behandeling minder pijnlijk dan voorheen. Sterker nog de consument merkt er bijna niets van.” 

Waarom beveelt u dit apparaat aan concullega-schoonheidsspecialistes aan? 

D.R. : “Omdat je met jouw handen nooit zo diep kan masseren als de LPG endermologie® dat doet. Dit apparaat neemt de huid namelijk op tot aan de spier. Je kan het apparaat trouwens ook voor het gelaat gebruiken. Indien je graag op een natuurlijke manier werkt én resultaat wil, is de LPG endermologie® een must voor jouw salon.” 

© Sofia Zhuravetc – AdobeStock

Maison Esthetique in Genk – Arctik21 en I Tech21 van Luno 21 Equipment 

Claudia D’Orazio, zaakvoerder van Maison Esthetique in Genk, begon 18 jaar geleden als nagelstyliste en combineerde deze job met body sugaring en IPL laserontharingen. Door de jaren heen heeft ze zich verder gespecialiseerd in diodelaserontharing, microblading, … Tijdens de Estetika vakbeurs in Brussel, kwam ze in contact met LUNO 21 Equipment waardoor ze haar aanbod uitbreidde met veilig afslanken door middel van cryotherapie en huidvernieuwing. Sinds 2017 werkt ze met Arctik21 van Luno. 

Waarom koos u voor het Arctik21 en het I Tech21 apparaat van Luno 21 Equipment ? 

C.D. : “Ik werd onmiddellijk verliefd op de Arctik21 omdat het apparaat me in staat stelt op grotere zones te werken. Met het oog op afslanking kan ik onderhuids vet tot -20°C bevriezen. Deze temperatuur is lager dan bij vele andere technieken waardoor de Arctik21 sneller apoptose (geprogrammeerde celdood) genereert. Hierdoor moet je als schoonheidsspecialiste minder tijd besteden aan een behandeling (slechts vijftien minuten) en kan je bijvoorbeeld in dertig minuten twee zones behandelen daar waar je met andere apparaten maar één zone zou kunnen aanpakken. Daarnaast combineert Arctik21 de cryolipolyse met infraroodstralen wat zijn effectiviteit tijdens cellulitisbehandelingen verhoogt en ook inhoudt dat ik met de Arctik21 tevens ontstekingsremmend, genezend, stimulerend, ontspannend en verstevigend (bijvoorbeeld in geval van cellulitis) kan werken. Ik combineer beiden apparaten met de producten van Linea Cosmetica 21 en 21MILA; producten van Italiaanse origine die zich richten naar zowel behandelingen in de cabine als thuis. Met deze combinatie boeken we reeds resultaten van bij de eerste behandeling. Net voor de tweede lockdown heb ik me ook een I Tech21 toestel aangeschaft. I Tech21 is een behandeling voor gelaat en lichaam die focust op spierstimulatie en celstimulering en die combineert met kleurtherapie via een LED hoofdtelefoon. Met behulp van twee bionische vingers en een hoofdtelefoon zendt het apparaat elektrische golven uit die de celfunctie stimuleren. Kortom, een apparaat waarmee we zowel de buitenzijde als de klant zijn innerlijk kunnen boosten.” 

Onze huid heeft niet altijd dezelfde noden of behoeften 

Wat vind u zo geweldig aan deze apparaten? 

C.D. : “Dat we al van bij de eerste behandeling resultaten boeken! Dat is zowel voor de klant als voor mezelf bijzonder stimulerend. Doordat de klant tevreden is, ga ook ik mij beter voelen en ben ik gesterkt in het idee dat ik ook de juiste apparatuur heb aangekocht.” 

Welke zijn de meest bijzondere resultaten die u boekt ? 

C.D. : “Met de Arctik21 boeken we mooie resultaten inzake de vermindering van buikvet alsook inzake de versteviging van benen en billen en het verminderen van cellulitis. Met de I Tech21 focus ik me op het verminderen van rimpels en verzakking van de huid. Ook al heb ik nog niet zo veel met het apparaat kunnen werken doordat ik het pas voor de tweede lockdown heb aangekocht, ik heb er wel al mooie resultaten mee kunnen boeken.” 

Wat zijn de reacties van de klanten ? 

C.D. : “De meesten zijn heel positief. Natuurlijk kunnen we niet iedereen helpen en tevreden stellen. Maar ik ben content als mijn klanten tevreden huiswaarts keren.” 

Is er iets dat u aan het apparaat zou willen wijzigen ? 

C.D. : “Het enige dat ik zou willen veranderen, is het handvat. Dat zou wel wat lichter mogen zijn. Zeker als je verschillende klanten na elkaar met het apparaat behandelt, begint dat op een gegeven moment wat door te wegen.” 

Waarom beveelt u dit apparaat aan concullega-schoonheidsspecialistes aan? 

C.D. : “Door de resultaten die je boekt en doordat je er veel klanten mee kan helpen die het afslanken niet alleen aankunnen en ook de mogelijkheid niet hebben om bijvoorbeeld een liposuctie te laten doen. Wij werken op een natuurlijke en een gezondere manier zonder pijn en heel veilig!” 

© master1305 – AdobeStock

L’Armonia Wellness in Neerijse – Genesis van Aesthetic Solutions 

Als multidisciplinaire schoonheidsspecialiste vraagt Dominique D’hoe, zaakvoerder van L’Armonia Wellness in Neerijse, zich voortdurend af hoe ze op een professionele manier met haar klanten mee kan evolueren. Gezondheidsproblemen enige tijd geleden zorgden ervoor dat ze meer en meer de westerse en oosterse geneeskunde begon te combineren als een en-en-verhaal. Dominique D’hoe: “Onlangs merkte één van mijn klanten op dat onze manier van werken zo bijzonder is. We werken namelijk op duurzame wijze omdat we oorzakelijk en en op wellbeing werken. We gaan veroudering tegen met focus op lange termijn.” 

Waarom koos u voor Genesis van Aesthetic Solutions ? 

D.D. : “Veel van mijn klanten zijn drukbezette, succesvolle mensen die los van het eindresultaat ook willen genieten van een kwalitatieve behandeling. Onze huid heeft niet altijd dezelfde noden of behoeften. Met het Genesis-apparaat kunnen we zowel winter als zomer behandelen alsook zowel oorzaak als gevolg aanpakken. Via de infraroodoptie kunnen we op de doorbloeding inwerken en aldus de opname van producten bevorderen. Samen met de klant stel ik een behandelplan op maat op met oog voor het beschikbare budget en het beoogde doel.” 

Waarom beveelt u dit apparaat aan concullega-schoonheidsspecialistes aan? 

D.D. : “Ik werk samen met paramedische professionals en zet de Genesis-behandeling vaak in als nazorg voor onder andere pre- en/of postoperatieve behandelingen. Hoe jonger we tijd aan zelfzorg besteden, hoe mooier dat op onze huid reflecteert en vertaalt naar een tijdloze huid.” 

Wat vind u zo geweldig aan Genesis ? 

D.D. : “Mijn samenwerking met Aesthetic Solutions. Zij zijn expert in hun vak en doen er alles aan om ons met (technische) raad en daad bij te staan.”  

Is er iets dat u aan het apparaat zou willen wijzigen ? 

D.D. : “Met het oog op de toekomst, zou ik een toestel met tweede behandelkop wel interessant vinden om per behandelmoment meer dan één zone te kunnen integreren.” 

Waarom beveelt u dit apparaat aan concullega-schoonheidsspecialistes aan? 

D.D. : “Het is een investering die me in twee jaar tijd al heel veel mooie resultaten heeft gegeven. Net als de Lumi8 LED therapie, die ik intussen al vijf jaar gebruik, en die onder andere voor het bevorderen van het herstelproces van de huid perfect met de Genesis te combineren is. Kortom, Genesis is een allround toestel.” 

© Drobot Dean – AdobeStock

Campaert Beautycenter in Antwerpen – Intech Meso Infusion van Skeyndor 

Julie Campaert, zaakvoerder van Campaert Beautycenter, werkt intussen vier jaar voltijds als schoonheidsspecialiste waarvan anderhalf jaar met het Intech Meso Infusion-apparaat van Skeyndor. “Een fantastisch apparaat dat ik leerde kennen tijdens een demo bij verdeler Consulta CC”, zo vertelt ze daarover.” 

Waarom koos u voor het Intech Meso Infusion-apparaat van Skeyndor ? 

J.C. : “Ik werkte voordien reeds met Skeyndor, maar dan enkele met de producten nog niet met een apparaat. Vooral de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de producten en technologieën van Skeyndor spreken me aan.” 

Wat vind u er zo geweldig aan ? 

J.C. : “Het Intech Meso Infusion-apparaat combineert vier technologieën terwijl andere apparaten er vaak maar twee behelzen. Intech Meso Infusion doet aan activatie (stimulatie van de bloedcirculatie), hydro-electroforese + electroporatie (we gaan de actieve bestanddelen tot in celkern brengen en dat is uniek, bij andere meso-apparaten is dat doorgaans niet zo) en cryotherapie (ideaal voor huidversteviging). Ook over deze laatste technologie beschikken veel apparaten niet. Het extra handstuk dat geschikt is voor het lichaam biedt ook de mogelijkheid om met Intech Meso Infusion lichaamsbehandelingen te doen en te focussen op lokale cellulitis en afslanking. Ik werk heel graag met het apparaat omdat de behandeling voor de klant aangenaam en pijnloos is en door zijn diepe werking snelle resultaten genereert. Sterker nog, reeds van bij de eerste behandeling is er al zichtbaar resultaat. Kortom, het apparaat en de producten doen wat ze beloven en het is als schoonheidsspecialiste leuk als je de klant met een mooi resultaat en ontspannen gevoel huiswaarts kan laten keren. Grote klantentevredenheid resulteert bovendien in betere verkoopresultaten.” 

Welke zijn de meest bijzondere resultaten die u boekt ? 

J.C. : “Het Intech Meso Infusion-apparaat in combinatie met de Corrective lijn van Skeyndor resulteert in een anti-ageingbehandeling die snel expressielijntjes en diepe rimpels te lijf gaat. In combinatie met de Dermapeel Pro Brightening Peel bekom je een behandeling om snel pigmentatievlekken en een grauwe/vale huid te verhelderen.” 

Wat zijn de reacties van de klanten ? 

J.C. :“Klanten zijn meestal blij en verrast omdat ze zelf ook snel resultaat zien. Vandaag de dag is dat wat de klant wil als hij voor zo’n behandeling kiest. Tijdens het proces neem ik voor- en nafoto’s zodat de klant zelf makkelijker de vooruitgang kan beoordelen.” 

Waarom vindt u dat een schoonheidsspecialiste dit apparaat in huis moet halen? 

J.C. : “De professionaliteit van het apparaat tilt elk schoonheidssalon duidelijk naar een hoger niveau.” 

Grote klantentevredenheid resulteert bovendien in betere verkoopresultaten 


Sillueta in Tessenderlo – HIFU-LIFT en -LIPO van Celestetic 

Wat is er nieuw ?
Anneleen Mertens, zaakvoerder van Sillueta in Tessenderlo, werkt sinds kort met de nieuwe HIFU-LIFT en -LIPO van Celestetic. De HIFU-LIFT neemt de zogenaamde SMAS-laag (Superficial Musculo Aponeurotic System) onder handen. Dat is net die weefsellaag die plastische chirurgen liften bij bijvoorbeeld een facelift. De volledig onschadelijke geluidsgolven die de HIFU produceert en die ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld ultrasound onderzoek, worden in de SMAS-laag omgezet in warmte. De huid trekt hierdoor vanzelf samen en wordt gelift, zonder beschadiging van de huidoppervlakte. HIFU-LIPO werkt op dezelfde manier maar focust vooral op lokale vetophoping en cellulitis. Het toestel stimuleert het gelaat of het lichaam om collageen aan te maken en te verstrakken. Ideaal voor gezichts- of bodycontouring! 

A.S. : “Ik vind het echt een toegevoegde waarde voor mijn instituut omdat je in tegenstelling tot bij de gewone HIFU die focust op het liften van het gelaat onder het jukbeen ook kan werken op overtollig vet in dubbele kin of wangen. Daarnaast zet ik het apparaat ook in voor het aanpakken van rimpels op het décolleté, vetophoping aan de knieën of de armen, voor het verminderen van cellulits en love handles. Een echte all-rounder dus.” •